Wat te doen op Ameland

Ameland is een eiland met veel mogelijkheden. Je kunt er op uit gaan maar er zijn ook een tal binnenactiviteiten. De natuurliefhebber is helemaal op zijn plaats op het mooie eiland. Met oneindige stranden en veel bebossing is de Amelander natuur uniek. Na een lange dag wandelen of lekker genieten van het strand, kun je lekker genieten in de dorpen van heerlijk eten in een van de vele restaurants. 

We hebben hieronder een selectie gemaakt, en voor ieder is er wel een leuke activiteit te vinden op Ameland

Vuurtoren Ameland

De vuurtoren behoort tot de Amelander musea. De vuurtoren is het meest gefotografeerde object op Ameland. Wie neemt en nu geen foto van. De vuurtoren is maar liefst 55,3 meter hoog en telt 15 verdiepingen Hij is te bezichtigen, voor data en tijden kijk eens op de site.

Ga naar website

Paardenreddingsboot

Een aantal keren per jaar gaat de paardenreddingboot uit in Hollum. Wanneer U op Ameland bent, moet U dit echt gaan bekijken, heel indrukwekkend. De reddingsboot gaat allen nog uit voor demonstraties en wordt voortgetrokken door 10 paarden.

Ga naar website

Ga je naar Ameland, neem je golftas mee. Golfen tussen de duinen, (broedende) vogels, op de 9 holes golfbaan.  De PAR 3 baan is voor iedereen toegankelijk en ideaal om eens kennis te maken met de golfsport. In het clubhuis kunt u genieten van een hapje en een drankje.

Ga naar website

Kaasboerderij Ameland

Een heerlijk Amelander product. Kaas van melk gemaakt van Amelandse koeien. ’t Smaakt echt heerlijk zoveel verschillende kazen. In de zomer is er zelf gemaakt ijs.
Verder verkopen ze Amelander Bier, Amelander worst enz.  Zeker een bezoek waard! 

Ga naar website

Bierbrouwerij Ameland

Een heerlijk Ameland bier proeven/ kopen, dat kan bij de Amelander bierbrouwerij in Ballum. Reserveren is noodzakelijk als u een rondleiding zou willen. Doeke zal u vol trots vertellen over het brouwproces. Dat doen gebeurt uiteraard onder het genot van een vers getapt biertje!

Ga naar website

WL35 Brakzand

We gaan eerst naar de zeehonden en dan gooien we het net uit op zee, en na een kwartiertje halen we ze weer op. We legen het net aan boord van het schip. De bemanning geeft tekst en uitleg over de vangst.  Daarna gaat de vangst weer springlevend overboord.

Ga naar website

Wagenborg

Vervoer van en naar Ameland. Gaat u te voet aan boort hoeft u niet te reserveren. Met de auto is het beter vroeg te reserveren zodat u op de gewenste datum en tijd kan vertrekken. Wagenborg heeft een sneldienst deze sneldienst brengt u in 20 minuten naar de andere kant. Op de site ziet u de vaartijden.

Ga naar website

Auto huren?

Neemt U geen auto mee aan boord, maar wilt U wel graag auto rijden op Ameland?

Deze kan U huren.
Zie op onderstaande sites voor meer info.

Taxi's op Ameland

Geen auto mee op Ameland, geen probleem we hebben hier ook taxi’s. Wanneer U bij aankomst op Ameland er zeker van wilt zijn een taxi te bemachtigen, kan U tevoren reserveren.

Airport Ballum

Vlakbij het dorp Ballum ligt het vliegveld: Ameland Airport. Gasten die op het eiland verblijven, kunnen het hele jaar een rondvlucht maken en in de zomer wordt er veel parachute gesprongen. Het vliegveld heeft een recreatieve functie, maar is ook belangrijk bij reddingsoperaties. De traumahelikopter die gewonden naar het ziekenhuis vervoert landt namelijk op Ameland Airport. 

Ga naar website

Paardrijden

Wie van paardrijden houdt zou dat echt eens op Ameland moeten doen.
Wat is en nu mooier dan met je paard over het strand te rijden, door de duinen, bos enz.
Ook kunt U bij de rijstallen terecht voor lessen, of gewoon een paard huren.

Nella Dorien

Rijstal Cheval

Fietsen huren op Ameland?

Wat is er nou leuker dan fietsen over het mooie eiland, Ameland. In elk dorp is een fietsverhuur bedrijf te vinden. U kan ook vragen of de fietsen bij de boot worden gebracht en uw bagage wordt bij uw vakantie bestemming gebracht. Fietsverhuur Nobel heeft voor ons een link gemaakt.Met deze link krijgt U 10% korting op het huren van fietsen.

Boek uw fiets op Ameland

Zeehondentochten

Voor groot en klein, jong en oud. Wat zijn de zeehonden mooi om te zien, in het wild op Ameland. Bij elke tocht zult U veel zeehonden kunnen bewonderen. Tevoren wel even reserveren.

Robbentochten.com
Robbenboot.nl

Indoor golf Ameland

Nieuw op Ameland, indoor golf. Prachtige indoor midgetgolfbaan op Ameland. Met mooie glow in the dark elementen. Een ideale activiteit als het weer iets minder is en super leuk voor de kinderen.

Gaar naar website

Sportvissen

Sportvissen op de Waddenzee inclusief hengelhuur en aas.

 

 

Ga naar website

Ameland Adventure

Bij Ameland adventure Ameland zijn leuke activiteiten voor jong en oud.
• Blokkarten
• Boogschieten
• Beach volleybal
• Bubble voetbal
• Powerkiten
• Kitebuggyen
En nog veel meer. 

Gaar naar website

Outdoor Ameland

Outdoor Ameland is hét adres voor de sportieve invulling van je verblijf op Ameland. Outdoor Ameland organiseert activiteiten op de mooiste plekken van Ameland.
• Klimmen in het klimpark
• Paintbal
• Kids painbal
• Archery tag

Ga naar website

forellen visvijvers

Net buiten het dorp Buren, richting de Kooiplaats en Oerd, liggen in een rustige en mooie natuurlijke omgeving onze prachtige, voor iedereen toegankelijke visvijvers. Er zijn 2 forellenvisvijvers en 1 natuurvisvijver waarin op verschillende wijzen op verschillende soorten vis gevist kan worden.

Ga naar website

Nobel nostalgisch museum

In een soort miniatuurdorp in Ballum met allerlei knusse winkeltjes zoals een kruidenier, apotheek, muziekhandel, fietsenmaker, enz., rond een historisch pleintje gesitueerd, wordt een sfeervol beeld gegeven van het leven in het begin van de vorige eeuw.

Ga naar website

Amelander historie

Wanneer u geïnteresseerd bent in de Amelander historie is dit een mooie site om even te bekijken.

Oude foto’s, filmpjes, verhalen enz.

 

Ga naar website